Project omschrijving

Luisteren

Je kan de hoofdpunten begrijpen wanneer in duidelijk uitgesproken in standaarddialect wordt gesproken over veelvoorkomende onderwerpen uit het dagelijks leven en werk, school, vrije tijd, etc. Je kan de hoofdpunten van veel radio- en televisieprogramma’s over actuele onderwerpen van persoonlijk of beroepsmatig belang begrijpen, wanneer er duidelijk gesproken wordt.

Lezen

Je kan teksten begrijpen die voornamelijk bestaan uit hoogfrequente,, alledaagse of aan jouw werk gerelateerde taal. Je kan de beschrijving van gebeurtenissen, gevoelens en wensen in persoonlijke brieven begrijpen.

Spreken

Je leert te spreken over jouw ervaringen en verwachtingen. Je leert te spreken over diverse onderwerpen als gewoontes, relaties, nieuws, cultuur, boeken en films. Daarnaast leer je jouw mening te geven en het gebruik van woorden die uitingen op een simpele manier verbinden.

Schrijven

Je leert je mening te geven over verschillende actuele onderwerpen die je persoonlijke belangstelling hebben of die betrekking hebben op het dagelijks leven zoals familie, hobby’s en werk.

Grammatica

Je leert het perfectum en imperfectum nog beter toe te passen en ook de separabele en reflexieve werkwoorden in verschillende tijden. In deze cursus leer je daarnaast de indirecte rede, het gebruik van ‘er’ en relatief pronomen.

Voor wie?

De cursus halfgevorderden is voor iedereen die de beginnerscursus plus afgerond heeft (A2).

Doelstelling

Je leert complexere teksten, belangrijke informatie, nieuwsitems  en moeilijkere tv-programma’s te begrijpen. Je leert uitingen op een simpele manier aan elkaar te verbinden, zodat je ervaringen en gebeurtenissen, verwachtingen en ambities kan beschrijven. Je leert in het kort je meningen en plannen te motiveren.  Je leert het plot van een verhaal, een boek of een film te vertellen en jouw mening daarover te geven.

Tijdsduur

De cursus duurt 12 weken met iedere week een les van 2 uur overdag of in de avond. De hoeveelheid huiswerk per week is ongeveer 3 uur.

Niveau

Het niveau dat je bereikt na het succesvol afronden van de cursus is B1. Hierna kan je de cursus Gevorderden doen of je kan de cursus Staatsexamen NT2 programma 1 doen.

In al onze lessen geven wij veel aandacht aan luisteren, lezen, spreken en schrijven op het niveau dat bij de cursus past.

NU AANMELDEN
TERUG NAAR ALLE CURSUSSEN

ONZE TRAINERS

Marijke Tupker

MARIJKE TUPKER

Marijke Tupker is oprichter van Tupkertaaltraining en heeft meer dan twintig jaar ervaring als docent NT2. Zij is een specialist op het gebied van taaltrainingen voor zowel moedertaalsprekers als voor anderstaligen. Naast haar moedertaal Nederlands spreekt Marijke Engels en Italiaans. Ze geeft les aan cursisten met verschillende culturele en linguïstische achtergronden op allerlei niveaus. Hoewel haar lessen professioneel en gestructureerd zijn, maakt Marijke graag gebruik van improvisatie tijdens de lessen. Ze houdt de lessen graag levendig en interessant.

Dankzij twintig jaar ervaring als taaltrainer kan Marijke uitstekend inspelen op de individuele behoeftes van cursisten. Ze gebruikt grappige oefeningen die gebaseerd zijn op de ervaringen van haar cursisten. Naast het conventionele lesmateriaal maakt Marijke gebruik van diverse bronnen die de cursisten kennis laten maken met de Nederlandse cultuur, gewoonten en maatschappij zoals boeken, films en blogs. Marijkes voornaamste doel en wens voor al haar cursisten is hen het vertrouwen geven om zich uit te drukken in het Nederlands.

ERNA ROERHORST

Mijn naam is Erna Roerhorst, geboren en getogen in Nederland. Ik geef les in Engels, Frans en Nederlands. Naast mijn dagelijkse baan als taaldocent in het Voortgezet Onderwijs vind ik het heerlijk om Nederlands te geven bij Tupkertaaltraining. Als consultant heb ik tevens vele jaren in verschillende functies gewerkt in het bedrijfsleven.

Ik ben docent omdat ik lesgeven leuk vind en het geweldig is om te zien hoe snel onze studenten hun taalgebruik verbeteren in elke les. De tijd vliegt in onze lessen en de studenten zijn net zo enthousiast als wijzelf. Ze vinden het leuk om van mij maar ook van elkaar te leren. Onze interactieve lessen geven snel resultaat en moedigen studenten aan om Nederlands te spreken en onze cultuur te begrijpen.

Hopelijk zien we elkaar snel bij Tupkertaaltraining, gezellig!

ELLY LANCKER

Mijn naam is Elly Lancker. Ik ben trainer Nederlands als Tweede Taal bij Tupkertaaltraining. Ik hou van de diversiteit in mijn werk door alle verschillende mensen die ik ontmoet vanuit de hele wereld. Elk persoon neemt zijn eigen cultuur, verhalen, persoonlijkheid en achtergrond mee. We kunnen zoveel van elkaar leren en dat geeft mij altijd energie om dit werk te doen. Ik ben een enthousiaste docent en ik probeer altijd een gemotiveerde, hard werkende groep te creëren waarin we ons allemaal goed voelen. Op die manier kunnen we het optimale bereiken!

Voordat ik docent NT2 werd, heb ik mijn masterdiploma Economie gehaald en aan de Universiteit van Amsterdam gewerkt als studieadviseur, programma-coördinator en coördinator van de selectieprocedure voor Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en ik heb 2 fantastische kinderen. We wonen in een klein dorp waar je zomers kikkers en uilen kan horen.

Ik hoop je te ontmoeten bij Tupkertaaltraining!

Sluit je aan bij  2.500 studenten die een cursus bij ons hebben gevolgd

Vul onderstaand je gegevens in en klik op de verzendknop. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.