Project omschrijving

Voor wie

De cursus is voor iedereen die A1+/ A2-niveau heeft. Je kan simpele gesproken en geschreven teksten begrijpen en je kunt spreken en schrijven in eenvoudige zinnen.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN DUO VOOR MEER INFORMATIE EN OEFENEXAMENS

Onderdelen

In deze cursus oefen je  met de vijf onderdelen van het examen; lezen, luisteren, schrijven, spreken en KNM. In de lessen maak je oefenexamens en krijg je grammatica zodat je correcte zinnen kunt spreken en schrijven.

Het onderdeel KNM is ‘Kennis van de Nederlandse Maatschappij’: je maakt de oefenexamens en daarnaast leer je over thema’s die in het examen aan de orde komen. Hiervoor gebruiken wij het boek ‘Bagage’.

Duur

10 weken met iedere week een les van 2 uur overdag of in de avond. De hoeveelheid huiswerk is ongeveer 8 uur per week.

Groep of individueel

Je kan ook privélessen nemen om één of meerdere onderdelen van het examen voor te bereiden.Dit geldt voor alle examentrainingen.

NU AANMELDEN
TERUG NAAR ALLE CURSUSSEN

ONZE TRAINERS

Marijke Tupker

MARIJKE TUPKER

Marijke Tupker is oprichter van Tupkertaaltraining en heeft meer dan twintig jaar ervaring als docent NT2. Zij is een specialist op het gebied van taaltrainingen voor zowel moedertaalsprekers als voor anderstaligen. Naast haar moedertaal Nederlands spreekt Marijke Engels en Italiaans. Ze geeft les aan cursisten met verschillende culturele en linguïstische achtergronden op allerlei niveaus. Hoewel haar lessen professioneel en gestructureerd zijn, maakt Marijke graag gebruik van improvisatie tijdens de lessen. Ze houdt de lessen graag levendig en interessant.

Dankzij twintig jaar ervaring als taaltrainer kan Marijke uitstekend inspelen op de individuele behoeftes van cursisten. Ze gebruikt grappige oefeningen die gebaseerd zijn op de ervaringen van haar cursisten. Naast het conventionele lesmateriaal maakt Marijke gebruik van diverse bronnen die de cursisten kennis laten maken met de Nederlandse cultuur, gewoonten en maatschappij zoals boeken, films en blogs. Marijkes voornaamste doel en wens voor al haar cursisten is hen het vertrouwen geven om zich uit te drukken in het Nederlands.

ERNA ROERHORST

Mijn naam is Erna Roerhorst, geboren en getogen in Nederland. Ik geef les in Engels, Frans en Nederlands. Naast mijn dagelijkse baan als taaldocent in het Voortgezet Onderwijs vind ik het heerlijk om Nederlands te geven bij Tupkertaaltraining. Als consultant heb ik tevens vele jaren in verschillende functies gewerkt in het bedrijfsleven.

Ik ben docent omdat ik lesgeven leuk vind en het geweldig is om te zien hoe snel onze studenten hun taalgebruik verbeteren in elke les. De tijd vliegt in onze lessen en de studenten zijn net zo enthousiast als wijzelf. Ze vinden het leuk om van mij maar ook van elkaar te leren. Onze interactieve lessen geven snel resultaat en moedigen studenten aan om Nederlands te spreken en onze cultuur te begrijpen.

Hopelijk zien we elkaar snel bij Tupkertaaltraining, gezellig!

ELLY LANCKER

Mijn naam is Elly Lancker. Ik ben trainer Nederlands als Tweede Taal bij Tupkertaaltraining. Ik hou van de diversiteit in mijn werk door alle verschillende mensen die ik ontmoet vanuit de hele wereld. Elk persoon neemt zijn eigen cultuur, verhalen, persoonlijkheid en achtergrond mee. We kunnen zoveel van elkaar leren en dat geeft mij altijd energie om dit werk te doen. Ik ben een enthousiaste docent en ik probeer altijd een gemotiveerde, hard werkende groep te creëren waarin we ons allemaal goed voelen. Op die manier kunnen we het optimale bereiken!

Voordat ik docent NT2 werd, heb ik mijn masterdiploma Economie gehaald en aan de Universiteit van Amsterdam gewerkt als studieadviseur, programma-coördinator en coördinator van de selectieprocedure voor Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en ik heb 2 fantastische kinderen. We wonen in een klein dorp waar je zomers kikkers en uilen kan horen.

Ik hoop je te ontmoeten bij Tupkertaaltraining!

MANDY DE WAAL

Mijn naam is Mandy de Waal. Ik ben opgegroeid in De Kwakel, heb een aantal jaar in Delft doorgebracht en woon nu met mijn pluizenbollen Gijs en Boris in Kudelstaart.

Na mijn master Toegepaste Taalwetenschappen met als afstudeerrichting NT2 (VU Amsterdam) ben ik onder andere aan de slag gegaan bij de TU Delft en de Universiteit van Leiden. En vanaf mei 2020 bij Tupker Taaltraining! Ik heb daarnaast ook bijna twee jaar als contentmedewerker gewerkt bij een uitgeverij van online loopbaanoriëntatiemethodes voor de middelbare school.

Het geeft me veel voldoening om mensen op weg te helpen in Nederland. Ik ben dol op taal en kom graag in contact met mensen van over de hele wereld. In mijn lessen vind ik interactie en een goede energie belangrijk.

Samen gaan we ervoor, voeren we interessante gesprekken en leren we van (en over) elkaar!

STEF THEUNISSEN

Hallo, ik ben Stef Theunissen. Ik heb Scandinavische talen en Duits gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam en Aarhus, Denemarken. Ik ben gecertificeerd docent NT2 en ik heb een lesbevoegdheid Duits. Sinds 2005 geef ik Nederlandse les aan anderstaligen en daarnaast vertaal ik Scandinavische literatuur.

Ik heb een grote passie voor talen. Het liefst zou ik alle talen van de wereld willen leren. Momenteel leer ik Hongaars, zodat ik makkelijker met mijn schoonfamilie kan praten.
Lesgeven vind ik ontzettend leuk. Door de input van mijn cursisten leer ik namelijk om op een andere manier naar Nederland te kijken.

In mijn lessen staan dialoog en interactie centraal. Daarom probeer ik tijdens mijn lessen zo veel mogelijk activerende werkvormen in te zetten. Verder vind ik het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt in mijn lessen.

Hopelijk zien we elkaar snel!

MARJON ROLDAAN

Mijn naam is Marjon Roldaan. In het dagelijks leven ben ik parttime leerkracht van groep 3 van een basisschool. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om als docent volwassenen met de Nederlandse taal en cultuur kennis te laten maken bij Tupkertaaltraining.

In het verleden heb ik als Executive Secretary bij een internationale hotelketen en een  grote multinational gewerkt. De voertaal was bij beide bedrijven Engels, wat bij de taaltraining natuurlijk goed van pas komt.

Het lesgeven en de interactie met studenten zijn de belangrijkste drijfveren om enthousiast met cursisten aan de slag te gaan en hen zo goed mogelijk de Nederlandse taal en cultuur te laten begrijpen.

Hopelijk zien we elkaar snel bij Tupkertaaltraining!

Join Over 2.500 Students Who Have Enjoyed Our Courses

Enter your info below and press the send-button. We will contact you shortly.