Project omschrijving

Luisteren

Je kan eenvoudige woorden en basiszinnen begrijpen die gaan over jezelf, je familie, werk,  concrete omgeving waarbij de gesprekspartner langzaam spreekt.

Lezen

Je kan eenvoudige woorden en zinnen begrijpen in standaardteksten als mededelingen, posters, catalogi, reclamefolders.

Spreken

Wij stimuleren van het begin om Nederlands te spreken. Je leert jezelf voorstellen; wat zeg je als je iemand ontmoet, als je komt en als je weggaat? Je leert informatie geven over jezelf: ‘Ik woon in Amstelveen’ ‘Mijn hobby is reizen en koken,’  Je leert iets te bestellen in een café of restaurant. Praten met buren, collega’s,  praten over het weer, iemand feliciteren, simpele gesprekken in een winkel.

Schrijven

Je leert korte eenvoudige teksten te schrijven bijvoorbeeld een whatsapp- of een e-mailbericht, een felicitatie voor een verjaardag, een geboorte en ook leer je persoonlijke gegevens invullen op een formulier.

Grammatica

Je leert tijdens deze cursus ook simpele Nederlandse grammatica. Met een aantal eenvoudige regels kan je vanaf het begin de juiste woordvolgorde gebruiken, kan je werkwoorden correct vervoegen in het presens en ook leer je iets te vertellen over je dag, weekend of vakantie: ‘Wat heb je gedaan?’ ‘Ik heb gegeten, gedronken, gezwommen.’

Voor wie?

De beginnerscursus Basis is voor iedereen die nog geen Nederlands spreekt en met een afgeronde middelbare opleiding.

Doelstelling

Je kan je redden in het dagelijks leven; je durft simpele vragen te stellen en je kunt simpele vragen beantwoorden. Omdat je een basiskennis van het Nederlands hebt en meer weet van de Nederlandse cultuur, voel je je meer thuis.

Tijdsduur

De cursus duurt 12 weken, met iedere week een les van 2 uur in de avond of overdag. De hoeveelheid huiswerk is ongeveer 3 uur per week.

Niveau

Het niveau dat je bereikt na het succesvol afronden van de cursus is A1. Na deze cursus kan je de vervolgcursus Beginners plus doen.

In al onze lessen geven wij veel aandacht aan luisteren, lezen, spreken en schrijven op het niveau dat bij de cursus past.

NU AANMELDEN
TERUG NAAR ALLE CURSUSSEN

ONZE TRAINERS

Marijke Tupker

MARIJKE TUPKER

Marijke Tupker is oprichter van Tupkertaaltraining en heeft meer dan twintig jaar ervaring als docent NT2. Zij is een specialist op het gebied van taaltrainingen voor zowel moedertaalsprekers als voor anderstaligen. Naast haar moedertaal Nederlands spreekt Marijke Engels en Italiaans. Ze geeft les aan cursisten met verschillende culturele en linguïstische achtergronden op allerlei niveaus. Hoewel haar lessen professioneel en gestructureerd zijn, maakt Marijke graag gebruik van improvisatie tijdens de lessen. Ze houdt de lessen graag levendig en interessant.

Dankzij twintig jaar ervaring als taaltrainer kan Marijke uitstekend inspelen op de individuele behoeftes van cursisten. Ze gebruikt grappige oefeningen die gebaseerd zijn op de ervaringen van haar cursisten. Naast het conventionele lesmateriaal maakt Marijke gebruik van diverse bronnen die de cursisten kennis laten maken met de Nederlandse cultuur, gewoonten en maatschappij zoals boeken, films en blogs. Marijkes voornaamste doel en wens voor al haar cursisten is hen het vertrouwen geven om zich uit te drukken in het Nederlands.

ERNA ROERHORST

Mijn naam is Erna Roerhorst, geboren en getogen in Nederland. Ik geef les in Engels, Frans en Nederlands. Naast mijn dagelijkse baan als taaldocent in het Voortgezet Onderwijs vind ik het heerlijk om Nederlands te geven bij Tupkertaaltraining. Als consultant heb ik tevens vele jaren in verschillende functies gewerkt in het bedrijfsleven.

Ik ben docent omdat ik lesgeven leuk vind en het geweldig is om te zien hoe snel onze studenten hun taalgebruik verbeteren in elke les. De tijd vliegt in onze lessen en de studenten zijn net zo enthousiast als wijzelf. Ze vinden het leuk om van mij maar ook van elkaar te leren. Onze interactieve lessen geven snel resultaat en moedigen studenten aan om Nederlands te spreken en onze cultuur te begrijpen.

Hopelijk zien we elkaar snel bij Tupkertaaltraining, gezellig!

ELLY LANCKER

Mijn naam is Elly Lancker. Ik ben trainer Nederlands als Tweede Taal bij Tupkertaaltraining. Ik hou van de diversiteit in mijn werk door alle verschillende mensen die ik ontmoet vanuit de hele wereld. Elk persoon neemt zijn eigen cultuur, verhalen, persoonlijkheid en achtergrond mee. We kunnen zoveel van elkaar leren en dat geeft mij altijd energie om dit werk te doen. Ik ben een enthousiaste docent en ik probeer altijd een gemotiveerde, hard werkende groep te creëren waarin we ons allemaal goed voelen. Op die manier kunnen we het optimale bereiken!

Voordat ik docent NT2 werd, heb ik mijn masterdiploma Economie gehaald en aan de Universiteit van Amsterdam gewerkt als studieadviseur, programma-coördinator en coördinator van de selectieprocedure voor Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en ik heb 2 fantastische kinderen. We wonen in een klein dorp waar je zomers kikkers en uilen kan horen.

Ik hoop je te ontmoeten bij Tupkertaaltraining!

Sluit je aan bij  2.500 studenten die een cursus bij ons hebben gevolgd

Vul onderstaand je gegevens in en klik op de verzendknop. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.